Блог

Су Вид метод 04.01.2023 16:06:39

Су Вид метод

Су вид метод – какво представлява?

 

Су вид метод 1 - най-добър вкус
Су вид метод - качествена храна

Су вид метод носи наименованието си от френския израз „sous vide“. Буквалният превод на български на този израз е „под вакуум“. Прилагането на су вид метод означава избраните продукти да се поставят в специални вакуумирани торбички. И след това да се готвят при ниска температура и за продължителен период от време. Най-често въпросните продукти са месни (направени от свинско, телешко или пилешко месо), но су вид метод може да се използва и за морски дарове, зеленчуци и дори десерти. Популярността на су вид метод през последните години нараства значително и това не е никаква случайност.

Су вид метод – как точно протича готвенето?

 

Нека да ви разкрием и конкретните стъпки, които трябва да се извървят при прилагане на су вид метод за приготвяне на храната. Първо продуктите се вакуумират в специални торбички, които притежават сертификат, че са подходящи за готвене. Впоследствие торбичките се потапят във водна баня, като тя трябва предварително да е била доведена до необходимата температура за процеса по готвене. Продуктите е необходимо да се готвят поне колкото е времето, предвидено в рецептата. Даже е добре това време да бъде малко удължено, освен ако не става въпрос за деликатни продукти като черен дроб или риба. Накрая продуктите се изваждат, охлаждат се шоково, пакетират се и се доставят на клиента готови за консумиране. Добре е да отбележим, че преди сервиране е възможно да бъдат завършени на скара или в горещ тиган, в зависимост от личните вкусове и предпочитания на хората.

 

Кои са преимуществата на приготвеното по су вид метод месо?

Су вид метод 2 - сочно и ароматно
Су вид метод - равномерно приготвяне

Говорейки за су вид метод за приготвяне на храната, няма как да не обозначим най-важните преимущества на приготвеното по този начин месо. Преимущества като съхраняване на естествения аромат и сокове, равномерно приготвяне на месото, намаляване на загубите на неговата маса, реализиране на икономии от електроенергия и по-голям срок на годност на готовия продукт. Ето малко повече информация за споменатите преимущества на месни продукти, приготвени по су вид метод:

 

  1. Преимуществата на приготвеното по су вид метод месо: Съхраняване на естествения аромат и сокове – първото преимущество от прилагането на су вид метод е възможността за съхраняване на естествения аромат и сокове на месото. Благодарение на прецизно приложения су вид метод потребителят получава месо, което е максимално вкусно, сочно, ароматно и крехко. Месо, което е способно да задоволи напълно всички човешки сетива.
  2. Преимуществата на приготвеното по су вид метод месо: Равномерно приготвяне – при прилагане на су вид метод се осъществява прецизен контрол на температурата на готвене с точност до 0,1 градус. Прецизен контрол, вследствие на който се осъществява равномерно приготвяне на месото. Няма начин приготвеното по су вид метод месо да е по-сурово от едната си страна или пък да е по-сухо в определени зони.
  3. Преимуществата на приготвеното по су вид метод месо: Намаляване на загубите на маса – преимущество от употребата на су вид метод, което е особено важно за бизнесите. Посредством приготвянето на месо по су вид метод се намаляват значително загубите на неговата маса. При приготвеното по су вид метод месо загубите на маса са с от 15% до 35% по-малки в сравнение с тези при използването на традиционните методи за готвене.
  4. Преимуществата на приготвеното по су вид метод месо: Реализиране на икономии от електроенергия – още едно преимущество във финансов аспект от използването на су вид метод за приготвяне на храна. При него се реализира от 20 до 28% спестяване на електроенергия в сравнение със стандартните методи. За големи бизнеси, занимаващи се с приготвянето на значителен брой месни продукти на ежедневна база, това би било доста осезаемо намаляване на разходите.
  5. Преимуществата на приготвеното по су вид метод месо: По-голям срок на годност – приготвеното по су вид метод месо има и по-голям срок на годност. Това се дължи на спецификите на метода, благодарение на които се елиминира рискът от развитие на микроорганизми. Подобно удължаване на срока на годност е полезно за редица видове бизнеси – кетъринг фирми, кулинарни магазини, хотели, ресторанти и заведения за хранене, и т.н.
Су вид метод 3 - максимално вкусно
Су вид метод - по-голям срок на годност

Защо да закупите приготвено по су вид метод месо именно от онлайн магазин Meat Sous Vide?

 

Meat Sous Vide е онлайн магазин, създаден от ценители на качествената храна и добрия вкус. Ние предоставяме на своите клиенти първокласни продукти от свинско, телешко и пилешко месо, приготвено по су вид метод. Вижте няколко основателни причини да пазарувате именно от нас:

 

Приготвено по су вид метод месо от онлайн магазин Meat Sous Vide: Високо качество - пазарувайки от онлайн магазин Meat Sous Vide, можете да бъдете сигурни, че ще получите месни продукти от най-високо качество. Ние работим само и единствено с реномирани български производители, които са доказали, че не използват антибиотици и стимулатори на растежа, и не добавят вода. Полученото от тях месо го приготвяме по су вид метод, за да съхраним оптимално естествените му микроелементи.

 

Приготвено по су вид метод месо от онлайн магазин Meat Sous Vide: Богат избор - в онлайн магазин Meat Sous Vide имате възможност да избирате измежду изключително богата и разнообразна гама от месни продукти, приготвени по су вид метод. В това число ребра, врат стек, джолан, крила и т.н. Независимо какъв тип месни продукти по су вид метод търсите, платформата ни е подходящото място за вас.  

Су вид метод 4 - най-оптимално приготвяне
Су вид метод - приготвяне в кратки срокове

Приготвено по су вид метод месо от онлайн магазин Meat Sous Vide: Гъвкавост по отношение на предлаганите оферти - екипът на онлайн магазин Meat Sous Vide се стреми да проявява максимална гъвкавост по отношение на предлаганите на клиентите оферти. Способни сме да предоставим отлични оферти за месо, приготвено по су вид метод, както за индивидуални клиенти, така и за кетъринг фирми, хотели, ресторанти, кулинарни магазини и заведения за хранене.

 

Приготвено по су вид метод месо от онлайн магазин Meat Sous Vide: Бързи доставки - онлайн магазин Meat Sous Vide ви гарантира доставки на месо, приготвено по су вид метод, във възможно най-кратки срокове. Последното твъредение е валидно, независимо в коя част от страната се намирате вие или вашия      т бизнес. Навременните доставки на месни продукти позволяват на нашите клиенти да използват съответните месни продукти напълно според предназначенията, които са предвидили за тях.  

Су вид метод – какво представлява?

Су вид метод – как точно протича готвенето?

Кои са преимуществата на приготвеното по су вид метод месо?

Защо да закупите приготвено по су вид метод месо именно от онлайн магазин Meat Sous Vide?

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Су вид

Су вид

Су Вид метод

Су Вид метод I Meat Sous Vide

Су вид метод за готвене на ниска температура. Храната по су вид метода се приготвя по-бавно, чрез което се съхраняват естествения аромат и сокове на продуктите. Су вид метод за готвене на ниска температура. Храната по су вид метода се приготвя по-бавно, чрез което се съхраняват естествения аромат и сокове на продуктите. 2023-02-03T11:33:28+02:00 Су Вид метод

<h2 id="su-vid-metod-kakvo-predstavlyava"><strong>Су вид метод &ndash; какво представлява?</strong></h2> <p><strong>&nbsp;</strong></p> <div style="float: right;"><img title="Су вид метод 1 I Meat Sous Vide" src="https://cdncloudcart.com/26981/files/image/su-vid-metod-1.jpg" alt="Су вид метод 1 - най-добър вкус" /> <div style="text-align: center;">Су вид метод - качествена храна</div> </div> <p>Су вид метод носи наименованието си от френския израз &bdquo;sous vide&ldquo;. Буквалният превод на български на този израз е &bdquo;под вакуум&ldquo;. Прилагането на су вид метод означава избраните продукти да се поставят в специални вакуумирани торбички. И след това да се готвят при ниска температура и за продължителен период от време. Най-често въпросните продукти са месни (направени от свинско, телешко или пилешко месо), но су вид метод може да се използва и за морски дарове, зеленчуци и дори десерти. Популярността на су вид метод през последните години нараства значително и това не е никаква случайност.</p> <h2 id="su-vid-metod-kak-tochno-proticha-gotveneto"><strong>Су вид метод &ndash; как точно протича готвенето? </strong></h2> <p>&nbsp;</p> <p>Нека да ви разкрием и конкретните стъпки, които трябва да се извървят при прилагане на су вид метод за приготвяне на храната. Първо продуктите се вакуумират в специални торбички, които притежават сертификат, че са подходящи за готвене. Впоследствие торбичките се потапят във водна баня, като тя трябва предварително да е била доведена до необходимата температура за процеса по готвене. Продуктите е необходимо да се готвят поне колкото е времето, предвидено в рецептата. Даже е добре това време да бъде малко удължено, освен ако не става въпрос за деликатни продукти като черен дроб или риба. Накрая продуктите се изваждат, охлаждат се шоково, пакетират се и се доставят на клиента готови за консумиране. Добре е да отбележим, че преди сервиране е възможно да бъдат завършени на скара или в горещ тиган, в зависимост от личните вкусове и предпочитания на хората.</p> <p>&nbsp;</p> <h2 id="koi-sa-preimushtestvata-na-prigotvenoto-po-su-vid-metod-meso"><strong>Кои са преимуществата на приготвеното по су вид метод месо?</strong></h2> <div style="float: right;"><img style="float: none;" title="Су вид метод 2 - Meat Sous Vide" src="https://cdncloudcart.com/26981/files/image/su-vid-metod-2.jpg" alt="Су вид метод 2 - сочно и ароматно" /> <div>Су вид метод - равномерно приготвяне</div> </div> <p>Говорейки за су вид метод за приготвяне на храната, няма как да не обозначим най-важните преимущества на приготвеното по този начин месо. Преимущества като съхраняване на естествения аромат и сокове, равномерно приготвяне на месото, намаляване на загубите на неговата маса, реализиране на икономии от електроенергия и по-голям срок на годност на готовия продукт. Ето малко повече информация за споменатите преимущества на месни продукти, приготвени по су вид метод:</p> <p>&nbsp;</p> <ol> <li>Преимуществата на приготвеното по су вид метод месо: Съхраняване на естествения аромат и сокове &ndash; първото преимущество от прилагането на су вид метод е възможността за съхраняване на естествения аромат и сокове на месото. Благодарение на прецизно приложения су вид метод потребителят получава месо, което е максимално вкусно, сочно, ароматно и крехко. Месо, което е способно да задоволи напълно всички човешки сетива.</li> <li>Преимуществата на приготвеното по су вид метод месо: Равномерно приготвяне &ndash; при прилагане на су вид метод се осъществява прецизен контрол на температурата на готвене с точност до 0,1 градус. Прецизен контрол, вследствие на който се осъществява равномерно приготвяне на месото. Няма начин приготвеното по су вид метод месо да е по-сурово от едната си страна или пък да е по-сухо в определени зони.</li> <li>Преимуществата на приготвеното по су вид метод месо: Намаляване на загубите на маса &ndash; преимущество от употребата на су вид метод, което е особено важно за бизнесите. Посредством приготвянето на месо по су вид метод се намаляват значително загубите на неговата маса. При приготвеното по су вид метод месо загубите на маса са с от 15% до 35% по-малки в сравнение с тези при използването на традиционните методи за готвене.</li> <li>Преимуществата на приготвеното по су вид метод месо: Реализиране на икономии от електроенергия &ndash; още едно преимущество във финансов аспект от използването на су вид метод за приготвяне на храна. При него се реализира от 20 до 28% спестяване на електроенергия в сравнение със стандартните методи. За големи бизнеси, занимаващи се с приготвянето на значителен брой месни продукти на ежедневна база, това би било доста осезаемо намаляване на разходите.</li> <li>Преимуществата на приготвеното по су вид метод месо: По-голям срок на годност &ndash; приготвеното по су вид метод месо има и по-голям срок на годност. Това се дължи на спецификите на метода, благодарение на които се елиминира рискът от развитие на микроорганизми. Подобно удължаване на срока на годност е полезно за редица видове бизнеси &ndash; кетъринг фирми, кулинарни магазини, хотели, ресторанти и заведения за хранене, и т.н.</li> </ol> <div style="float: right;"><img style="float: none;" title="Су вид метод 3 - Meat Sous Vide" src="https://cdncloudcart.com/26981/files/image/su-vid-metod-3.jpg" alt="Су вид метод 3 - максимално вкусно" /> <div>Су вид метод - по-голям срок на годност</div> </div> <h2 id="zashto-da-zakupite-prigotveno-po-su-vid-metod-meso-imenno-ot-onlayn-magazin-meat-sous-vide"><strong>Защо да закупите приготвено по су вид метод месо именно от онлайн магазин Meat Sous Vide? </strong></h2> <p><strong>&nbsp;</strong></p> <p>Meat Sous Vide е онлайн магазин, създаден от ценители на качествената храна и добрия вкус. Ние предоставяме на своите клиенти първокласни продукти от свинско, телешко и пилешко месо, приготвено по су вид метод. Вижте няколко основателни причини да пазарувате именно от нас:</p> <p><strong>&nbsp;</strong></p> <p id="prigotveno-po-su-vid-metod-meso-ot-onlayn-magazin-meat-sous-vide-visoko-kachestvo"><strong>Приготвено по су вид метод месо от онлайн магазин Meat Sous Vide: Високо качество - </strong>пазарувайки от онлайн магазин Meat Sous Vide, можете да бъдете сигурни, че ще получите месни продукти от най-високо качество. Ние работим само и единствено с реномирани български производители, които са доказали, че не използват антибиотици и стимулатори на растежа, и не добавят вода. Полученото от тях месо го приготвяме по су вид метод, за да съхраним оптимално естествените му микроелементи.</p> <p>&nbsp;</p> <p id="prigotveno-po-su-vid-metod-meso-ot-onlayn-magazin-meat-sous-vide-bogat-izbor"><strong>Приготвено по су вид метод месо от онлайн магазин Meat Sous Vide: Богат избор - </strong>в&nbsp;онлайн магазин Meat Sous Vide имате възможност да избирате измежду изключително богата и разнообразна гама от месни продукти, приготвени по су вид метод. В това число ребра, врат стек, джолан, крила и т.н. Независимо какъв тип месни продукти по су вид метод търсите, платформата ни е подходящото място за вас.&nbsp;&nbsp;</p> <div style="float: right;"><img style="float: none;" title="Су вид метод 4 - Meat Sous Vide" src="https://cdncloudcart.com/26981/files/image/su-vid-metod-4.jpg" alt="Су вид метод 4 - най-оптимално приготвяне" /> <div>Су вид метод - приготвяне в кратки срокове</div> </div> <p id="prigotveno-po-su-vid-metod-meso-ot-onlayn-magazin-meat-sous-vide-gavkavost-po-otnoshenie-na-predlaganite-oferti"><strong>Приготвено по су вид метод месо от онлайн магазин Meat Sous Vide: Гъвкавост по отношение на предлаганите оферти</strong>&nbsp;- екипът на онлайн магазин Meat Sous Vide се стреми да проявява максимална гъвкавост по отношение на предлаганите на клиентите оферти. Способни сме да предоставим отлични оферти за месо, приготвено по су вид метод, както за индивидуални клиенти, така и за кетъринг фирми, хотели, ресторанти, кулинарни магазини и заведения за хранене.</p> <p>&nbsp;</p> <p id="prigotveno-po-su-vid-metod-meso-ot-onlayn-magazin-meat-sous-vide-barzi-dostavki"><strong>Приготвено по су вид метод месо от онлайн магазин Meat Sous Vide: Бързи доставки -&nbsp;</strong>онлайн магазин Meat Sous Vide ви гарантира доставки на месо, приготвено по су вид метод, във възможно най-кратки срокове. Последното твъредение е валидно, независимо в коя част от страната се намирате вие или вашия&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;т бизнес. Навременните доставки на месни продукти позволяват на нашите клиенти да използват съответните месни продукти напълно според предназначенията, които са предвидили за тях.&nbsp;&nbsp;</p> <p><a href="#su-vid-metod-kakvo-predstavlyava" title="Су вид метод &ndash; какво представлява? | MeatSousVide"> Су вид метод &ndash; какво представлява?</a></p> <p><a href="#su-vid-metod-kak-tochno-proticha-gotveneto" title="Су вид метод &ndash; как точно протича готвенето? | MeatSousVide"> Су вид метод &ndash; как точно протича готвенето?</a></p> <p><a href="#koi-sa-preimushtestvata-na-prigotvenoto-po-su-vid-metod-meso" title="Кои са преимуществата на приготвеното по су вид метод месо? | MeatSousVide"> Кои са преимуществата на приготвеното по су вид метод месо?</a></p> <p><a href="#zashto-da-zakupite-prigotveno-po-su-vid-metod-meso-imenno-ot-onlayn-magazin-meat-sous-vide" title="Защо да закупите приготвено по су вид метод месо именно от онлайн магазин Meat Sous Vide? | MeatSousVide"> Защо да закупите приготвено по су вид метод месо именно от онлайн магазин Meat Sous Vide?</a></p>

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки